Reţete culinare delicioase cu MOLLY®

Descoperă noi posibilități în arta culinară a deserturilor folosind ingredientul magic MOLLY®!

Te invităm să foloseşti laptele condensat îndulcit MOLLY® la câteva reţete delicioase, care vor fi apreciate de toţi invitaţii tăi, oricât de pretenţioşi ar fi.

1-11-2
2-12-2
3-13-2
4-14-2
5-15-2
6-16-2
7-17-2
8-18-2
9-19-2
10-110-2
11-111-2
12-112-2

Ingrediente:

Brânză de vaci - 1,5 Kg

Gălbenuș de ou (crud) - 2

Gălbenuș de ou (fiert) - 2

Unt - 500 g

MOLLY® - 1/3 conservă

Zahăr - 1 pahar sau mai puțin

Nuci - 1 pahar

Mod de preparare:

• Se rade brânza, apoi se amestecă cu untul topit şi gălbenuşurile fierte.

• Într-un alt vas se pun zahărul şi gălbenuşurile crude, amestecându-se continuu până când zahărul se dizolvă complet; se adaugă compoziţia de brânză şi se amestecă bine.

• Se adaugă MOLLY®, stafidele bine spălate (ca să fie mai moi, se pot lăsa în apă rece timp de 2 ore) şi nuci, o parte măcinată, iar cealaltă parte întregi.

• Se amestecă bine compoziţia, se pune într-un tifon (sau alt material/ ţesătură curată) şi se acoperă cu ceva greu.

• Se lasă în frigider pentru 24 de ore.

• După cele 24 de ore, se scoate cozonacul din frigider, se înlătură tifonul şi se serveşte pe o farfurie frumoasă.

Ingrediente:

Biscuiți - 150 g

Miere - 1/2 lingură

Unt - 35 g

1 ou + 1 albuș de ou

MOLLY® - 180 g

Lămâi verzi - 2

Mod de preparare:

• Se încinge cuptorul la 170°C.

• Se unge o tavă cu unt.

• Se macină sau se dau pe răzătoare biscuiţii; se topeşte untul cu mierea şi se adaugă peste biscuiţi. Se amestecă şi se întinde compoziţia în tavă, formând de jur-împrejur o bordură.

• Se bat oul şi albuşul, se adaugă sucul stors din cele două lămâi şi crema. Se amestecă, se toarnă în tavă şi se pune în cuptor pentru 25-30 minute (la final, mijlocul compoziţiei trebuie să fie uşor moale).

• Se lasă la răcit în frigider până dimineaţă.

Ingrediente:

MOLLY® - 1 conservă

Caise uscate feliate pentru umplerea bomboanelor - 50 g

Nuci - 50 g

Margarină - 1 lingură

Gălbenuș de ou - 1

Ciocolată topită

Mod de preparare:

• Într-un vas se pun lapte condensat îndulcit MOLLY®, nuci mărunţite, gălbenuşul de ou şi untul.

• Se amestecă continuu, pe foc mic, până când compoziţia se ridică de pe fundul castronului.

• Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească complet. Se modelează bomboanele şi se lasă aşa pentru două ore.

• Bomboanele se tăvălesc apoi prin ciocolata topită şi se vor aşeza pe un suport festiv.

Ingrediente:

MOLLY® - 1 conservă

Brânză topită „Philadelphia” - 150 g

Frișcă - 200 ml

Gelatină incoloră - jumătate de pachețel

Mod de preparare:

• Într-un castron se amestecă bine laptele concentrat, brânza topită, crema şi gelatina (se dizolvă conform instrucţiunilor de pe pacheţel). Se pune crema deoparte.

• În blender se mărunţesc fulgii de ciocolată şi apoi se mixează cu margarina. Pe un platou cu diametrul 22 cm, se întinde compoziţia aceasta, presând cu o lingură, apoi se întinde crema. Se lasă la frigider până când se omogenizează.

• Înainte de servire, se acoperă cu felii de mango şi se toarnă MOLLY.

Ingrediente:

Apă - 1/2 pahar

Unt sau margarină - 100 g

Făină - 1/2 pahar

Ouă - 5

Sare - jumătate de linguriță


Pentru cremă:

MOLLY® - 1/3 conservă

Unt - 100 g


Pentru umplutură:

Cu mixerul se amestecă untul şi MOLLY până se îngroaşă. Cu această cremă se vor umple eclerele.

Mod de preparare:

• Într-o cratiţă se pun la clocotit apa, untul şi sarea.

• Când clocoteşte, se adaugă făina. Se amestecă bine, se ia vasul de pe foc şi se lasă puţin la răcit.

• Se adaugă, pe rând, câte un ou, amestecând bine de fiecare dată.

• Compoziţia rezultată se pune în sacul de patiserie (poate fi şi o pungă de plastic cu un colţ tăiat) şi se fac forme dreptunghiulare în tava de copt, unsă în prealabil cu unt.

• Tava se pune în cuptorul încins la 200°C pentru 20-25 minute.

• Se lasă eclerele la răcit. Se umplu cu cremă şi se pot orna cu ciocolată.

Ingrediente:

Chefir - 240 ml

Ulei de floarea-soarelui - 115 ml

Lapte condensat îndulcit MOLLY® - 5 linguri

Ouă - 2

Făină - 460 g

Praf de copt - 10 g

Zahăr - 170 g

Sare - un vârf de cuțit

Zahăr vanilinat - un plic


Umplutură:

Lapte condensat îndulcit MOLLY® - 400g

Nuci prăjite - 50g

Mod de preparare:

• Ouăle se bat uşor cu zahărul, zahărul vanilat şi laptele concentrat. Se adaugă chefirul şi uleiul. Se amestecă.

• Făina, praful de copt şi sarea se mixează. Se amestecă cele două compoziţii.

• Formele se ung cu ulei şi se umplu doar 1/3. În fiecare formă se adaugă câte o linguriţă de MOLLY şi se presară nuci. Se toarnă aluat, astfel încât formele să fie pline cam 2/3. Se coc la 180°C timp de 25 minute.

Ingrediente:

Făină de grâu - 2 linguri

Zahăr - jumătate de lingură

Smântână (20%) - 200 g

MOLLY® - 200 g

Ouă - 2

Praf de copt - 10 g

Mod de preparare:

• Se bat ouăle cu zahărul, se adaugă, pe rând, laptele condensat MOLLY şi smântâna; se bat bine;

• Se adaugă făina şi praful de copt; se bate până când se omogenizează compoziţia;

• Se ung formele cu unt şi se toarnă aluatul;

• Se pun la copt timp de 40 minute la 200°C.

Ingrediente:

Smântână - 450 g

Biscuiți - 300 g

Unt topit - 100 g

MOLLY® - 300 g

Gelatină - 10 g

Apă fiartă răcită - 3/4 pahar

Mod de preparare:

• Forma demontabilă a unei tăvi circulare de tort se tapetează cu hârtie de copt.

• Se amestecă biscuiţii fărâmiţaţi cu untul topit. Compoziţia trebuie să fie potrivită, nici unsuroasă, nici uscată. Cu ea se umple forma şi se lasă în frigider pentru 30 minute.

• Smântâna se mixează cu laptele concentrat.

• Gelatina se pune în apă rece la hidratat; după ce devine spongioasă, se pune la topit pe baie de aburi, fără să fiarbă.

• Gelatina se toarnă peste amestecul de smântână și MOLLY şi se amestecă totul foarte bine. Se toarnă apoi în formă, peste biscuiţi; se lasă la frigider pentru vreo 2-3 ore.

• Se poate orna cu fulgi de ciocolată, nuci măcinate sau fulgi de nucă de cocos.

Ingrediente:

Clătite subțiri - 8

Brânză de vaci - 200 g

MOLLY® - 1/3 conservă

Fructe de sezon - 1 pahar


Pentru sos:

Căpșune - 300 g

Coajă rasă a unei jumătăți de portocală

Amidon - 1 lingură

Zahăr - 4 linguri

Zahăr vanilinat - un plic

Unt - 2 linguri

Mod de preparare:

• Se amestecă brânza cu MOLLY. Se taie mărunt 1/3 din fructe şi se adaugă în compoziţie.

• Se unge fiecare clătită cu acest amestec şi se presară restul fructelor.

• Se răsucesc clătitele în tuburi strânse şi se taie ca nişte role.

• Se mărunţesc căpşunele, se adaugă zahăr, puţină apă şi se fierb înăbuşit timp de 10 minute.

• Se dizolvă amidonul în 3-4 linguri de apă. Se adaugă apoi sosul de căpşune, amestecând încetişor. Când se îngroaşă şi înainte de a da în clocot se opreşte focul. Se adaugă zahărul vanilat şi coaja rasă de portocală. Se lasă la răcit.

Ingrediente:

Banane - 4

Foietaj nedospit - 1 pachet

MOLLY® caramel - 2 linguri

Mod de preparare:

• Se dezgheaţă foietajul şi se întinde până are 3 mm grosime. Se taie pe lungime, în 4 benzi.

• Se curăţă bananele şi se crestează cu un cuţit până la mijloc. Cu câte ½ linguriţă de MOLLY CARAMEL se unge interiorul bananei.

• Bananele se învelesc în câte o fâşie de aluat. Se pun într-o tavă în cuptor la 180° C timp de 20 minute.

Ingrediente:

Înghețată - 100 g

Lapte - 100 g

MOLLY® - 1 lingură

Zahăr vanilat - un vârf de cuțit

Fructe de sezon

Mod de preparare:

• Se amestecă în blender îngheţata şi laptele;

• Se adaugă zahărul vanilat şi MOLLY şi se amestecă (în blender).

Ingrediente:

MOLLY® - 1 conservă

Brânză - 2 cutii

Smântână - 500 g

Fructe de sezon

Mod de preparare:

• Se amestecă foarte bine toate ingredientele.

Asta-i tot. Poftă bună!


Poftă mare!

Văcuţa MOLLY®